+38 (095) 225-50-30 ПН - ПТ: 09:00 - 20:00; СБ - НД: 10:00 - 16:00
ru ua

Монтаж плівкової теплої підлоги


Зручності та комфорт - мрія кожного. Теплі підлоги в будинку - один із способів створити затишну та комфортну обстановку у своїй оселі. Якщо ви вирішили здійснити монтаж плівкової теплої підлоги своїми руками, вам слід добре зрозуміти технологію укладання інфрачервоної підлоги.

Детальна інструкція з монтажу теплої підлоги

Хочеться запевнити вас у тому, що нічого важкого в цьому немає. Технологія укладання плівкової підлоги доволі проста. Весь процес можна розділити на 6 етапів.

Підготовка робочої поверхні

На початковому етапі необхідно прибрати все сміття з основної підлоги та пил, проте поверхня до наступного етапу роботи повинна бути абсолютно сухою. Поверхня основи також має бути ідеально рівною.

Підключення терморегулятора

За допомогою спеціального інструменту просвердлити необхідний отвір в стіні для терморегулятора та дротів. Вставити в отвір монтажну коробку, а через відведене місце дроти термодатчика. Сам датчик має бути розташований під плівковим покриттям. Докладний хід роботи описаний в інструкції з використання.

Настилання тепловідбиваючого шару

Тепер потрібно постелити термовідбиваючий шар. Він необхідний для збереження тепла. Розстеляємо його на всю поверхню. Зверху ще рекомендується покласти вологозахисну мембрану. Таким чином, можна уникнути передавлювання дротів, так як вони можуть добре заглибитися в це покриття.

укладання тепловідбивача фото

Укладання інфрачервоної плівки

Наступний етап - настил інфрачервоної плівки. У монтажі інфрачервоної теплої підлоги є деякі особливості. Стелити ІЧ плівку можна, відступивши проміжок від стіни. Мінімальна відстань - 10 см. Не слід стелити плівку під місце, де планується ставити меблі. Також потрібно дотримуватися дистанції з термоприладами.

Листи плівки не повинні заходити одна на одну. Вони мають лягати поруч, торкаючись один одного. Кожен шматок можна закріпити звичайним скотчем, щоб не рухався. Зробити це потрібно вздовж смужок. Кладеться плівка мідними смужками вниз.

Тепер, коли листи покладені, у протилежній від терморегулятора стороні ізолюються краї мідних смуг бітумної стрічки. На інших краях прикріплюються спеціальні затискачі. У них затискають дроти, які обов'язково потрібно ізолювати бітумним скотчем. Дроти приєднуються так:

Схема підключення інфрачервоної плівки фото

Покриття захисним матеріалом

Поверх - поліетиленова плівка. На неї можна розстеляти ковролін. Коли ж мова йде про монтаж інфрачервоної підлоги під плитку, крім плівки йде шар плиткового клею, який наноситься на армуючу сітку. А під лінолеум розстилається лист фанери.

Остаточне покриття (ламінат, лінолеум, плитка)

І нарешті, завершальне покриття. Ця технологія укладання плівкової теплої підлоги підійде під ламінат, лінолеум та плитку. Відмінності між укладанням інфрачервоної підлоги під лінолеум та під плитку є тільки на 5 етапі. Перші 4 однакові як для монтажу теплої підлоги для ламінату, так і для інших покриттів.

Ви також можете подивитися експертні відео укладання інфрачервоної теплої підлоги