+38 (095) 225-50-30 ПН - ПТ: 09:00 - 20:00; СБ - НД: 10:00 - 16:00
ru ua

Сушіння деревини за допомогою інфрачервоної плівки


Сушіння деревини та інфрачервона плівка

Сушіння деревини, лісу та пиломатеріалів за допомогою інфрачервоної плівки стрімко набирає популярності. Це проста та ефективна альтернатива технологічно застарілому конвективному обладнанню. Застосування даної методики дозволяє не тільки домогтися бездоганної якості сировини та пиломатеріалів, а й істотно скоротити витрати. Це оптимальний варіант для домашніх майстерень, а також - для малих та середніх комерційних підприємств.

Готова сушка деревини

Технологія ІЧ сушіння дерева та лісу

Основою процесу є застосування інфрачервоного довгохвильового випромінювання карбонових смуг на плівці. Вуглецеві волокна відтворюють ІЧ промені та забезпечують рівномірне прогрівання матеріалу. Інфрачервона сушарка для дерева працює за принципом використання двох джерел нагрівання - ІЧ випромінювання (основне джерело) та теплого повітря (допоміжний фактор). Технологія дозволяє контролювати температуру безпосередньо деревини, а не повітря. Дана сушарка для деревини прямо впливає на вологу в пиломатеріалі, що значно скорочує час обробки сировини у порівнянні з традиційними способами сушіння. Найбільший ефект спостерігається при обробці матеріалів з великим перерізом та твердих порід - дуба, клена, берези, ясена, модрини, акації. Прямий вплив на молекули води виключає необхідність підтримки високих температур у камері. Стандартна температура нагріву становить 50-60 С. Це забезпечує поступове видалення вологи та збереження структури матеріалу. Деревину не "рве", вона не деформується.

Сушарка деревини

Переваги інфрачервоного сушіння деревини

  • Бездоганна якість. Рівномірний нагрів та відсутність інтенсивних повітряних потоків виключає ризик викривлення деревини внаслідок внутрішньої напруги. Показник вологості готового продукту становить не більше 8%, що свідчить про високу якість заготовок.
  • Високий ККД. Інфрачервона сушарка для дерева за допомогою ІЧ плівки відрізняється економічною витратою електроенергії та підвищеною ефективністю. ККД даної технології в декілька разів вищий у порівнянні з конвективними камерами.
  • Оптимізація термінів. Сушіння деревини в домашніх умовах займає 3-7 діб, в залежності від характеристик сировини (порода дерева, початковий рівень вологості, величина перерізу).

Для забезпечення максимальної рентабельності фахівці радять дотримуватися ряду умов. Найбільша економічність досягається при використанні всієї площі обігріву, що дозволяє усунути холості витрати електроенергії. Температурний датчик розміщується між інфрачервоною плівкою та тепловідбиваючим матеріалом. Слід звести до мінімуму витік тепла з камери, завдяки чому швидше досягається потрібний показник тепла. При досягненні заданої температури нагріву плівка переходить в режим підживлення, знижуючи потужність споживання електрики.

В інтернет-магазині Gaston ви можете вигідно купити інфрачервону плівку для облаштування домашньої сушарки для дерева. Наші консультанти допоможуть визначитися з вибором та оформити замовлення.

Інфрачервона сушарка лісу своїми руками (відео)